Günümüzün en kazançlı sektörleri arasında oto tamiri işi yer alır. Oto sanayide tamir dükkanı açmak için belirli bir sermaye ve bunun yanında tamir işine hakim olmanız gerekmektedir. Ayrıca işlere genellikle tek yetişemeyeceğiniz için yanınızda bir usta veya çırakta bulundurmanız gerekecektir. Sanayi oldukça yorucu ve zaman alan bir iş olacağından tek başınıza müşterilere çoğu zaman yetişemezsiniz. Bu yüzden iyi bir çalışma planı hazırlayarak bu işe başlanılması tavsiye edilir.
Sanayi Tamir Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadar?
Oto sanayi sitesinde bir tamir dükkanı açmanın maliyeti altta belirtilen malzemeler ile minimum 950 bin TL tutmaktadır. Bu malzemelerin ikinci ellerini de alarak oto sanayi tamir dükkanı açanlar mevcuttur. Sıfır veya ikinci el bakımlı malzemeler alındığı sürece maliyeti oldukça düşürebilirsiniz. Sanayi de dükkan kirası, elektrik faturası, usta maaşları, yeme içme ve diğer tüm masrafları da düşünerek hesap yapacak olursak minimum 950 bin lira tutacağını belirtmek isteriz.
Tamir Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Oto tamir dükkanı açmak için sahip olmanız ustalık belgesi olması zorunludur. Bu belgeden sonra iş yeri açma belgesiyle beraber gerekli yerlere başvuru sonucunda tamir dükkanı açabilirsiniz. Her iş yeri açılımında istenen belgeler burada da istenecektir. O belgelere pek değinmemize pek de gerek yok. Ustalık belgeniz var ve bu işte ilerlemek istiyorsanız adım adım hareket etmeli, olası tüm riskleri hesaplamalı ve sermayeyi en iyi şekilde yönetmelisiniz. Diğer tüm detayları konu devamından görebilirsiniz.
Oto Sanayide Dükkan Açmak İçin Gerekli Malzemeler
Oto sanayi de ufakta olsa bir tamir dükkanı açmak için birçok malzemenin alınması gerekmektedir. Bu malzemeler tamir işlerinde kullanılacak araç gereçlerdir. Hem işinizi kolaylaştıracak hem de araçları kolaylıkla tamir etmenizi sağlayan bu malzemelerin listeleri şu şekildedir. Alttaki malzemeler basit bir tamir dükkanı için en temel malzemelerdir. Eksiklerimiz olursa yorum kısmında bizlere belirterek eklenmesini sağlayabilirsiniz.
- Araç Lifti
- Takım Çantası ( İçi full olması gerekiyor, lokma takımları, tornavidalar, penseler vb diğer tüm alet edevatlar )
- Kompresör makinesi
- Hava Makinesi
- Tüm anahtar takım seti
- Sanayi için çalışma tezgahı
- Helezon yay çektirme parçaları
- Çekmeceli çalışma tezgahı
- Bağlama standı
- Havalı somun sıkma tabancası
- 4-5 adet 4-5 ton kriko
- Şarjlı veya elektrikli vidalama makineleri
- Havalı yağ boşaltma tankı
- Avans tabancası
- Şanzıman krikosu
- Akü test cihazı
Oto Sanayi Tamir Dükkanı Kârlı bir İş mi?
Tamir dükkanları oldukça kârlıdır. Genelde tamamen tak sök işçiliklerine dayalı olduğundan ötürü kâr marjı çok yüksektir. Her 10 müşteriden 7si genellikle parça değişimi için sanayiye gelmektedir. Elde edilen kazançlar tamamen işçilik ücretleri olmaktadır. Usta tecrübeliyse ve yıllarını bu işe vermişse birçok alanda tamir işini rahatlıkla yapacak ve güzel kazançlar elde edecektir.
Oto Sanayide En Çok Kazandıran Tamir İşleri Nelerdir?
Bir araba tamircisi için oto sanayide en kazançlı tamir işlerinden bazıları şunlardır:
- Baskı balata değişimi
- Otomatik şanzıman tamiri
- Triger seti değişimi
- Avans Ayarı
- Fren balatası değişimi
- Fren diski değişimi
- Ön düzen değişimi
- Subap ayarı
- Şanzıman tamiri
- Amortisör ve helezon yay değişimi
- Motor rektifiyesi
- Genel kontroller
Tamirhane Dükkanı Nasıl Büyütülür?
Her işte olduğu gibi oto tamir dükkanı açma işinde de sosyal medyayı aktif olarak kullanmak ve yönetmek gerekir. İlk başlarda sosyal medya hesaplarını açarak yaptığınız işleri, konum bilgilerinizi ve indirim günlerinizi paylaşarak başlayabilirsiniz.
En önemlilerinden birisi ise parçacılar ile arayı iyi tutmaktır. Çoğu zaman araç sahipleri arabalarına yeni parça almaya geldikleri zaman yedek parçacılardan usta tavsiyesi isterler. Yedek parçacının sizin açtığınız dükkanın adresini vermesi ve sizi tavsiye etmesi çok fazla önem arz etmektedir. Çevrenizde ki tüm yedek parçacılar ile anlaşma sağlayabilirseniz ilk günden bile fazlasıyla müşteriye sahip olacaksınız.
Oto Tamir Dükkanının Başkalarına Tavsiye Edilmesini Sağlayın
Bu konuda her zaman müşteriye güler yüzlü davranmak ve aracındaki problemi gidermek çok önemlidir. İş yerinizin tavsiye edilmesini istiyorsanız müşteriler ile diyaloğun mükemmel olması gerekir. Ayrıca doğru teşhis ve doğru tamir ile iş yerinize gelen müşteri memnun bir şekilde ayrılacak ve tamir dükkanını yakınlarına tavsiye edecektir.
Oto Tamir Dükkanında Müşterilerle İlgili Olun
Gelen bir müşteri her zaman hoş karşılanmayı ister. Birçok sanayideki tamir dükkanlarında oturacak bir alan bile olmaz. İlk önem gerektiren konulardan birisi de budur. Müşteri geldiği zaman bekleyecek bir ortam bulmalı ve aracı tamir edilirken de oturabileceği bir koltuk, sandalye gibi mobilyalar bulunmalıdır. Sırf bu yüzden bile müşteri kaybeden birçok tamir dükkanı vardır. Müşterinin rahat edebilmesi için servislerdeki gibi oturma alanlarının olması sizin konumuzu bir adım daha öne çıkartacaktır.
Oto Tamir Dükkanında Müşteri Memnuniyeti
Dükkana gelen müşterinin memnun olmasını tüm ustalar ister. Aracı tamir ederken müşteriye çay kahve gibi basit ikramlar vererek memnuniyet sağlamakta mümkündür. Tabi en önemlisi aracın doğru bir şekilde tamir yapılmasıdır. Bu şekilde ikramlar ile müşteriyi hoşnut edebilirsiniz. Oto sanayide bu tür ufak ikramlar çok makbule geçmektedir. Özellikle kış aylarında içeriye giren müşteriler sıcak bir çay görünce fazlasıyla hoşnut kalmaktadırlar. Bu gibi ince detayları düşünerek hem işinize verdiğiniz önemi gösterir hem de müşterinin aracında ki problemi gidererek mutlu ve sizi başkalarına tavsiye edecek şekilde oradan ayrılabilirler.
Bir oto tamiri dükkanı açma konusunda dikkat edilmesi gereken tüm püf noktaları sizler için paylaştık. Bu işte bütçe kontrolü, çalışanların maaşları, ustanın tecrübesi, dükkandaki gerekli malzemeler gibi tüm detaylar iyice araştırılmalı ve acele edilmeden hareket edilmelidir. Unutmayın ki planlı olarak hareket edilen her işte başarı sağlanmaktadır.
Daha kolay para kazanmak istiyorsanız OTO AKSESUAR DÜKKANI açmayı düşünebilirsiniz.
“Oto Sanayide Tamir Dükkanı Açmak 2024” üzerine bir yorum