Volkswagen motor ömrü kaç km ?

Volkswagen motor ömrü kaç km sorusuna bu makalede cevap vermeye çalışacağım. Motor ömrü derken iki tip motor ömründen bahsetmek gerekir.

Birincisi Volkswagen aracın verimli olarak kullanılabileceği kilometreler.

İkincisi Volkswagen aracın maksimum olarak kullanılabileceği kilometreler.

Volkswagen motor ömrü kaç km ?

Efsanevi Alman otomobil şirketi Volkswagen, yüz yılı aşkın süredir araçlarını daha iyi performans gösterecek ve daha uzun süre dayanacak şekilde geliştirmektedir. Bugünlerde yeni bir VW aracının sürüş alışkanlıklarınıza, onu ne kadar iyi koruduğunuza ve bir dereceye kadar modeline bağlı olarak 300 bin kilometre veya daha fazla dayanmasını bekleyebilirsiniz.

VW otomobillerin ömrünü etkileyen faktörleri ve aracın ömrünü uzatmak için neler yapmanız gerektiğini makalenin ilerleyen bölümlerinde anlatacağım.

Volkswagen araçların ortalama ömrü ne kadardır ?

Maksimum değil de ortalama ömür beklentisi olarak meseleye baktığımızda Volkswagen araçların motorlarının verimli ömürlerinin 200 bin ila 300 bin kilometre olduğunu görmekteyiz. Bundan daha uzun da motor dayanır ama bahsedilen kilometrelerden sonra motorun verimliliği düşük olur, yağ yakar, gaz yememe şikayetleri olur, arızaları artar vs.

Eğer motor ömrü derken motorun tamamen bitmesi kast ediliyorsa Volkswagen araçların yaklaşık 700-800 bin kilometreye kadar dayanabildiğini söylemek mümkündür. Bu kilometrelere gelen araçta motor rektefiyesi yapılarak ömrünü bir milyon kilometreye kadar çıkarmak mümkün olabilmektedir.

Uzun ömürlülük söz konusu olduğunda Golf, Passat, Jetta modellerinin uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz.

volkswagen-
Volkswagen araç

Volkswagen aracın ömrünü etkileyen sürüş alışkanlıkları nelerdir ?

Volkswagen aracınızın motor ömrünü artırabilen veya azaltabilen çeşitli önemli sürüş alışkanlıkları bulunmaktadır. Örneğin aracın sık sık ve hep kısa mesafe yol yapması, süratli kullanılması motor ve şanzımanı daha fazla zorlayan unsurlardır. Çünkü kısa mesafeli sürüşler motora düzgün bir şekilde ısınması için zaman vermemektedir. Dur-kalk trafikte günlük işe gidip gelmeler de benzer bir etki yaratmaktadır. Sürekli olarak çok hızlı araç kullanmak da motor üzerinde gereksiz bir yüke neden olur.

Volkswagen aracın ömrünü uzatan en önemli sürüş alışkanlığı frenlemeyi yavaş tutmaktır. Diğer bir sürüş tavsiyesi aracın performans aralığına alışmasını sağlamak için vitesleri ve hızları değiştirirken onu daha düşük RPM aralığında tutmaktır. Yani aracın devri ile vitesin uyumlu olmasıdır.

Ayrıca, soğuk havanın motor yağının kalınlaşmasına ve soğukta yağlama fonksiyonunun bir kısmını kaybetmesine neden olduğunu her zaman unutmayın. Bu nedenle kış aylarında ilk çalıştırmada yavaş gitmek en doğrusudur.

Volkswagen aracın ömrünü artıran faktörleri makalenin ilerleyen kısımda maddeler halinde açıklayacağım.

Volkswagen aracın ömrünü düzenli ve kaliteli bakım uzatır

Volkswagen aracınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız düzenli rutin bakım şarttır. Motor yağı, şanzıman yağı, soğutma sıvısı, fren hidroliği, hidrolik direksiyon sıvısı ve ön cam silecek sıvısı dahil olmak üzere aracınızın sıvı seviyelerinin sık sık kontrol edilmesi ve yıkanması veya doldurulması önemlidir. Ayrıca, lastik basıncını kontrol edin ve sık sık lastik rotasyonu yaptırın, çünkü uygunsuz şekilde şişirilmiş veya dengesiz lastikler, bırakın sürüş sırasında sizi riske atmak şöyle dursun, bağlı araba parçalarında hızlı bir şekilde aşınma ve yıpranmaya neden olabilir.

Elbette frenlerin de düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Hava filtreleri ve silecek lastikleri gibi parçalar da sık sık değiştirilmelidir. Arabanızın hem içini hem de dışını temiz tutmak da önemlidir. Bu sadece aracınızın yeniden satış değerini artırmakla kalmaz, aynı zamanda güzel bir arabadan gurur duymak doğal olarak onu daha uzun süre kullanma isteği uyandırır.

Volkswagen aracın ömrünü uzatacak 21 öneri

  1. Lastiklerinizin basıncını mümkün olduğunca sık kontrol edin. Bunu haftada en az bir kez yapın.
  2. Motor radyatörü soğutma sıvısının seviyesini düzenli olarak gözlemleyin . Yılda en az bir veya iki kez radyatör soğutma sıvınızı temizlemeye veya değiştirmeye çalışın .
  3. Aracınızın motor yağı seviyesini daima kontrol edin. Yağ seviyesini en az 3-6 ayda bir kontrol edin. Ayrıca her yağ değişiminde yağ filtresini de değiştirin.
  4. Fren hidroliği ve şanzıman yağı seviyesini her sabah olduğu gibi düzenli olarak kontrol etmeye çalışın.
  5. Hava filtrelerini en az 6 ayda bir kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
  6. Her zaman tekerlek dengenizi ve hizalamalarınızı kontrol edin. Araç hizalamasına gidin. Bu, lastiklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Ayrıca aracınızı hızlı sürüş sırasında titremeye karşı koruyacaktır.
  7. Yakıt doldurmadan önce yakıt deponuzdaki yakıtın tamamen boşalmasına izin vermeyin. Bu, kir veya diğer kalıntıların motor tarafından emilmesini önleyecektir. Emilen kir, enjektöre veya karbüratöre zarar verebilir.
  8. Arabanızı çok ağır eşyaları taşımak için kullanmaktan kaçının.
  9. Arabanızın süspansiyonu 2 ayda bir bir kontrol edin.
  10. Arabanızdaki tüm tahrik kayışlarında çatlak olup olmadığını kontrol edin. Bu en az ayda bir kez yapılmalıdır.
  11. Aracınızın fren sistemi çok önemlidir. Her zaman inceleyin. . Arabanızın fren balatalarını en az 2 haftada bir kontrol edin.
  12. Hala iyi çalışır durumda olduklarından emin olmak için bujilerinizi kontrol edin.
  13. “ Motoru Kontrol Et ” ışığınız sürekli yanıyorsa aracı servise götürün ve tamir ettirin.
  14. Her zaman lastiklerinizin iyi şişirildiğinden emin olun. Aracınızı az şişirilmiş lastiklerle kullanmaktan kaçının. Az şişirilmiş lastiklerle sürülen bir araba, hareket etmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacaktır ve daha fazla enerji, daha fazla yakıt tüketimi anlamına gelir.
  15. Genellikle arabayı çalıştırır çalıştırmaz hızlanmamanız tavsiye edilir. Bu, aktif hareketten önce araç sıvılarının dolaşmasına izin vermek için gereklidir.
  16. Agresif sürüşten kaçının. Bu, frenlere, motora ve aracın diğer kısımlarına aşırı baskı uygulayabilir.
  17. Aracınızın klima kullanımını azaltın. Araç kliması, aracın çalışması için daha fazla yakıt gerektirmesine neden olur. Bu, arabanın motoruna gereksiz baskı uygulayabilir.
  18. Mümkünse her zaman trafik duraklamalarından ve tıkanıklıklardan kaçınmaya çalışın.
  19. Aracınızın motorunu gösterge panelinizdeki kırmızı bölge işaretine kadar yükseltmekten kaçının .
  20. Arabanızı mümkün olduğunca düzenli yıkayın. Bu, paslanmaya yol açabilecek kirden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
  21. Çukurlu veya engebeli arazili yollardan kaçının.

 

Yorum yapın