Kuaför dükkanı açmak bir meslek sahibi olmak isteyenlerin üniversite sınavı ya da kamu personeli seçme sınavı gibi sınavlara girme derdi olmadan sadece bir kuaförün yanında önce çırak sonra kalfa en sonunda da usta olarak bu görevi yapma hakkına sahip olur. Kuaför dediğinizin ağzı laf yapmalı yani müşteriyi bıktırmadan usulüne uygun konuşarak müşterinin memnun kalmasını sağlamalıdır. Günümüzde maalesef pek çok genç işsiz gezmekte ve zamanını boşa harcamaktadır. Ancak bazı gençler, bu mesleğe gönül vererek bu işte usta olup ileride kendi dükkanını açmaktadır.
Kuaför Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Kuaför dükkanı açmak için bazı belgelerin toplanarak ilgili kurumlara teslim edilmesi gerekir.
İşte bu belgeler şöyledir:
- Nüfus cüzdanı ve muhtar onaylı ikametgah belgesi
- 2 tane vesikalık resim
- Ustalık belgesi
- Esnaf odası ya da ticaret odası kaydının fotokopisi
- Vergi levhasının fotokopisi
- Yapı kullanım izin belgesi
- Dükkan kira ise kira kontratı ya da noter tasdikli sureti
- Tapunun fotokopisi
- Bağkur ya da sigorta belgesi veya emeklilik cüzdanının fotokopisi
- İtfaiye uygunluk raporu
- İmza sirküsü
- Sabıka kaydı
- İşyeri açma ruhsatı
Bu belgelerin eksiksiz olarak tamamlanıp ilgili kurumlara teslim edilmesi işlerin daha kolay ve daha hızlı yürümesini sağlayacaktır.
Kuaför Dükkanı Açma Maliyeti
İşyerini açmak üzere yer belirleyip gerekli çalışmaları yapmak için hazırlıklı olan kuaför dükkanı sahipleri, kuaför dükkanı açma maliyeti tahminen ne kadar? şeklinde sorunun yanıtını aramaktadırlar. Öncelikli olarak ustalık belgesini aldıktan sonra gerekli şartları sağlayan bir işyeri sahibi, dükkanın dekorasyonu, kirası ve malzeme tutarlarını da düşünmelidir.
Normal bir kuaför dükkanı açmak isteyen işyeri sahipleri takriben 100 bin ila 150 bin lira arasında bir miktar sermaye ayarlamaları gerekir. Özellikle işlek caddelerde kuaför dükkanı açmak her ne kadar işlerin çoğalmasını sağlayacak olsa da bu durum dükkanın kira maliyetini de olumsuz yönde etkileyecektir. Her ne kadar kuaför dükkanı açmak için birtakım ödemeler gerekse de bir süre sonra işler ilerleyince harcanan para fazlasıyla geri gelecektir. Berber dükkanı açma maliyeti çok da gözünüzü korkutmasın. Tıraş olmak asla bitmeyecek bir sektör olduğu için bu alanda ihtiyaç hiç bitmeyecektir. Özellikle de müşteri kazanma yolunda atılacak adımlar dikkatli bir şekilde seçilirse bu işten çok güzel paralar kazanmak kaçınılmaz bir gerçek olacaktır.
Bayan kuaför açma maliyeti erkek kuaförüne göre daha yüksek olacaktır. Bayan kuaförlerinde saç boyası, saç kaynağı gibi birbirinden farklı işlemler olacağı için alınacak malzemelerinde sayısı artacaktır. Günümüzde bayan kuaförü açmak için ortalama maliyet minimum 200 bin TL’den başlamaktadır.
*HEMEN OKU: Pastane Açmak İçin Gerekli Belgeler
Bayan Kuaför Açmak İçin Gerekli Malzemeler
Her meslekte olduğu gibi kuaför dükkanı açmak için de bazı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu malzemeler bir dükkan için olmazsa olmaz araç gereçlerdir. İşte kuaför dükkanı açmak için gerekli malzemeler şöyledir:
- Tıraş yapmak için tıraş malzemeleri
- Manikür ve pedikür setleri
- Makyaj için gerekli malzemeler
- Saç maşası
- Saç boyası
- Saç bakımı için gerekli malzemeler
- Kasa ve banko
- Saç kurutma makineleri ve fön makineleri
- Saç yıkamak için gerekli ekipmanlar
- Bekleme alanlarına konulması için mobilya takımları
- Müşteriler için koltuk
Tüm bu malzemelerin temini yapıldıktan sonra kuaför dükkanını gönül rahatlığıyla açabilirsiniz.
Kuaför dükkanı açmak işsizlere bir meslek imkanı sağlar. İşi olan bir insan kendi ayakları üstünde durmanın sevincini yaşayıp kendine olan güveni yerine gelir. Günümüzde saç tıraşı şekilleri sadece ülkemize has değil dünyadaki birçok futbolcu ya da sanatçıların saç ve sakal tıraşlarına özenti olarak tercih etmektedirler. Bu işi yapacak kişi tatlı dil ve güler yüzle dükkanına müşteri çekerek kazancını hatırı sayılır şekilde arttırabilir. Eğer sermaye sorunu yoksa memur ve işçilerin ya da üniversitelerin olduğu alanlarda dükkan açarlarsa müşteri sıkıntısı çekme sorunu olmayacağı için yoğun tempoda çalışacak ve bunun sonucunda çok para kazanacaktır.
Kuaför dükkanı ustası, çırağı yetiştirmek için öncelikle elinin ne kadar işe yatkın ve müşterinin ise ne kadar hassas olduğunu bilinçlendirmek adına öncelikle bir balon şişirirler sonrasında balonun bir bölümünü tıraş köpüğüyle kaplatırlar ve çırağa bir ustura verirler. Çırak, jilet takılı olan ustura ile bu balonu patlatmadan dikkatlice tıraş etmeye çalışır. Yani balon bir nevi müşterinin cildidir. Çırak eğer balonu patlatmadan dikkatli bir şekilde işini bitirirse bu çırak gelecekte iyi bir kuaför olacaktır. Bu yöntem daha çok sakal tıraşı konusunda uzman olmak için yapılır. Saç tıraşı konusunda ise her daim ustasını gözlemleyerek tıraş etmenin püf noktalarını hafızasına kazıyıp pratiğe dökerek kısa bir süre sonra alanında uzman kaliteli bir kuaför olur. Ayrıca kuaför dükkanı açmak için hijyen ve temizlik de önemlidir. Çünkü Hepatit B hastalığı temizlik ve hijyenin olmadığı yerlerde daha çok ortaya çıkar. Bu da müşteri için bir anksiyete sebebidir. Tıraş edilen her müşteriden sonra etraf iyice temizlenmelidir. Sonuçta kuaför dükkanına her türlü insan gelmektedir.
Kuaför dükkanları temizlik ve hijyene her zaman dikkat etmektedirler. Ancak siz de üzerinize düşeni yapmalısınız. Kişisel temizliğinize dikkat etmeli ve karşıdaki kişi ile empati kurmalısınız. Sonuç olarak kuaför dükkanı açmak geleceğe yönelik iyi bir yatırımdır. Meslek sahibi olmak için iyi bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip kendi işinizin patronu olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.
*HEMEN OKU: Kadın Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler