Kapalı halde bulunan ürünlerin fiyatlarının artmasıyla açık halde satılmakta olan kuruyemiş ürünlerine karşı olan talepler artmaya başladı. Önceden 100 gramı 10 liraya satılan kapalı ambalajda bulunan çekirdek şimdi ise 30 lira. Marketlerde böyle fiyatları görmek kaçınılmaz. Fiyatta yaşanan avantaj sebebiyle kuruyemişçilerden alışveriş yapmak daha da avantajlı görünmekte. Sizler de kuruyemiş dükkanı açmak ve bu alanda gelir elde etmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.
Öncelikli olarak kuruyemiş dükkanı açmak isteyen kimselerin aklına yalnızca yemiş tarzı ürünlerin satılmakta olduğu işletmeler gelmesin. Önceleri olduğu gibi alkol harici abur cubur türü ürünlerin ağırlıklı şekilde olan dükkanlara da kuruyemişçi denilir. Bu sebeple işletmede satışını yapmak istediğiniz ürün yelpazesini iyi ayarlamalısınız. Kar marjının yüksek bir oranda olduğu bu sektörde işinizi profesyonelce yapmanız gerekir. Kuruyemişler, lüzumlu koruma sağlanmadığı hallerde çabucak bozulabilme olasılığına sahiptir. Herhangi bir müşterinize tazeliğini yitirmiş bir ürünü verdiğinizde aynı müşterinin dükkanınıza gelme ihtimalı çok zayıf olacaktır. Bu sebeple müşteri kaybı olmayacağı bir biçimde devamlı olarak taze olan ürünler getirerek bu işi sürdürmenizi gerekli kılmaktadır. Bu işte başarılı olmak için en önemli niteliklerden biri ise güler yüzlü olmayı ve sürdürmeyi başarabilmektir.
Kuruyemiş Dükkanı Malzemeleri Nelerdir?
Kuruyemiş dükkanı açmak, bu mesleği icra etmeyi düşünenler için bulunmaz bir nimettir. Bu alanda başarılı olmak için ise birtakım özelliklerin bir araya getirilmesi gerekir. Peki nedir bu kuruyemiş dükkanı malzemeleri?
- Öncelikli olarak beyaz renkli raf sistemi kurulmalıdır.
- Çekirdekleri kavurmak için çekirdek kavurma makinesi
- Leblebi türlerinin kavrulması için gerekli olan leblebi kavurma makinesi.
- Ürünlerin sıcaklığını koruması için ısıtıcı ürün dolabı
- Meşrubatların muhafaza edildiği meşrubat dolabı
- Kuruyemişlerin muhafazası için gerekli olan kuruyemiş muhafaza dolabı
- Lokum ve şekerlemelerin muhafazası için cam dolaplar
- Ürünlerin barkotlanması için barkotlu terazi
- ve son olarak tamamen dükkanın güvenliğini sağlamak için kurulmuş olan Güvenlik kamera sistemi.
Bu malzemelerin haricinde bazı malzemelerin de olabileceğini düşünerek herhangi bir kuruyemiş dükkanına giderek eksik malzemelerin neler olduğunun tespit ve temin edilmesi de mümkündür.
Kuruyemiş Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Kuruyemiş dükkanları, “sıhhi müessese” kapsamına girdiği için belediyeler tarafından bu sistemin gerektirdiği belgeler istenmektedir. Peki nedir bu belgeler?
- Dükkan kira ise kira sözleşmesi Başvuru beyan formu
- Dükkan kat mülkiyeti kanununa tabiyse kat maliklerinin onayı gereklidir.
- Hijyen belgesi
- İtfaiye uygunluk raporu
Bu belgelerin asılları ile ya da aslı gibidir suretleriyle beraber dosya haline getirerek bağlı bulunmuş olduğunuz belediyeye başvuru yapabilirsiniz. Başvuru aşamasında yukarıda belirtilmiş olan başvuru beyan formu kullanılacaktır. Bazı evraklarda değişiklikler olabilmektedir. Belediyeler arasında farklı evrak istekleri olabilmekte. Bu konuda daha net bilgiyi almak isteyenler, bağlı oldukları belediyenin ilgili birimlerinden destek alabilirler.
*HEMEN OKU: Pastane Açmak İçin Gerekli Belgeler
Kuruyemiş Dükkanı Kar Marjı 2024
Orta halli bir kuruyemiş dükkanı açmak için minimum 600 bin lira sermaye gerekir. Çerez dolapları ile ürün satın almak için böyle bir sermayeye ihtiyacınız olacak. Ayrıca dükkan kirası, işyeri açma ücreti ve muhasebeci ücretleri de hesaplandığında sermayenin gerekliliği ortaya çıkacaktır.
Yapacağınız işin potansiyeline göre bu miktar farklılık gösterebilir. Daha bol çeşitli ve daha lüks bir kuruyemiş dükkanı açmak isterseniz sermayeyi arttırmanız gerekecektir.
Kuruyemiş satışından elde edebileceğiniz gelir ise dükkanın konumuna göre aylık olarak 30.000 ila 150.000 lira arasında olmaktadır. Kuruyemiş sektörü karlılık oranının yüksek olduğu bir sektördür. Çünkü Antep fıstığı, kaju fıstığı ve fındığı ele alırsak diğer çerez türlerine göre fiyatları daha yüksektir. Sağlıklı abur cubur oldukları için ise birçok kimse tarafından özellikle sporcular tarafından çokça tercih edilmektedir. Kuruyemiş dükkanını işlek caddelere açtığınızda ve reklamı iyi yaptığınızda kazancınızın sürekli olarak artacağına şahit olacaksınız.
Kuruyemiş dükkanı açmak, ne iş yapacağına karar veremeyen girişimci adayları için güzel bir iş imkanıdır. Bu yüzden asla umutsuzluğa kapılmamalı ve sürekli umut ederek araştırma yapılmalıdır. Ne iş yapacağına karar verdikten sonra düzenli ve disiplinli bir şekilde yapacağı işe odaklanmalı ve çalışmaya başlamalıdır. Kuruyemiş dükkanı oldukça popüler bir meslek türüdür.
*HEMEN OKU: Kadın Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler
8000 lira 15000 lira için dükkan mı açılır..bence rakamlar yanlış.
Merhaba, markali bir cerez dukkani var, cadde ustu yerde, 100metre dukkan ve 50m bahcesi var, kirasi 15.000tl, 2 asgari ucretli calisani var, 900.000tlye devir ediliyo, alip isletsek nasil olur? Deger mi degmezmi? Saygilar D.
Son 1 senenin, gelirini, giderini, cirosunu, muhasebe kayıtlarını görme fırsatınız varsa inceleyip karar vermelisiniz.