Motor yağı değişim noktası izin belgesi nasıl alınır ?

Yağ ve filtre dükkanı açmak isteyenler “Motor yağı değişim noktası izin belgesi” almak zorundadır. Bu makalede Motor yağı değişim noktası izin belgesi almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar yer almaktadır.

Yağ ve filtre dükkanı açmak isteyenler Motor yağı değişim noktası izin belgesi almak için  dilekçe ile birlikte dükkanı açacağı yerdeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvuru yapacaklardır.

Motor yağı değişim noktası izin belgesi kısaca MOYDEN Belgesi olarak bilinir. Makalemin bundan sonraki kısımlarında MOYDEN Belgesi olarak kullanacağım.

Motor yağı değişim noktası izin belgesi (MOYDEN Belgesi) nasıl alınır ?

Motor yağı değişim noktası izin belgesi ne başvuru dilekçe ile yapılır ama öncelikle bu belgeyi isteyen kişinin, firmanın Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS)”ne kayıt yaptırması gerekmektedir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) kaydolması, bilgilerin girilmesi vs. şeyler çok uzun olduğu için burada bahsedemeyeceğim. ŞU linkte sık sorulan sorular kısmından yardım alabilirsiniz.

Başvuruyu ecbs.cevre.gov.tr ye girerek yapmaktasınız.

Motor yağı değişim noktası izin belgesi nasıl alınır
Motor yağı değişim noktası izin belgesi nasıl alınır

Entegre Çevre Bilgi Sistemine (EÇBS) giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi “Yardım videoları” diye bir kısım var. Yardım videolarından yardım alarak kayıt ve bilgi girme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Motor yağı değişim noktası izin belgesi nasıl alınır
Motor yağı değişim noktası izin belgesi nasıl alınır

Moyden izin belgesi başvuru dilekçenizde aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.

“MOYDEN İzin Belgesi Başvurusu” yapılırken, başvuru yazısında;

1) Motor Yağı Değişimi yapılan tesisin tam adı (şayet şube ise, şube adı Ör : ABC Ltd. Şti. Mardin Şubesi gibi),

2) Motor Yağı Değişimi yapılacak yerinde “Ulusal Adres Veri Tabanı’nda (UAVT) kayıtlı güncel adresi (EÇBS’deki adresi, güncel adresi değilse veya UAVT Kodu ile değilse, EÇBS’de “Adres Değişikliği” butonuyla güncel adresi değişikliği yapılmalıdır),

3) EÇBS’de yer alan tesisin “Çevre Kimlik Numarası”na (ÇKN) yer verilmesi,

4) Kapasite Raporu’nda yer alan tesisin faaliyet konusuna yer verilmesi (Ör : Mermer Ocağı, Araç Servisi, Akaryakıt İstasyonu vb.) (Kamu İdaresi ise “Kamu Hizmeti” yazması yeterli olacaktır),

5) Başvuruda tesis yetkilisine ait telefon numarasına yer verilmesi, gerekmektedir.

Başvuru yazısının EK’ine;

1) Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi.

2) Zemini beton, dışarıya kanal bağlantısı olmayan, kapısı kilitli, üzerinde “Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı” yazan tabelası olan, atık deposundan sorumlu kişinin adı-soyadının yazılı olduğu kağıt/tabelası olan, içeride “13 02 08” kodlu “atık motor yağı”nın konulduğu kolayca doldurulup boşaltılabilir nitelikte üzerinde “atık yağ” ibaresi bulunan variller veya tanklar kullanılarak, yağmur ve kar gibi yağışı içerisine almayacak şekilde her tarafı kapalı olarak dizayn edilmiş “Tehlikeli Atık Geçici Atık Depolama Sahası”nın, ön, arka, yan, iç tarafından çekilmiş en az 4 adet renkli fotoğraf, Geçici Depolama Alanının Özellikleri için tıklayınız

3) (Kamu İdareleri hariç) “Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi” fotokopisi (Şube ise, Şube açılışına ilişkin Sicil Gazetesi), konulacaktır.

4) Lüzumu halinde, İl Müdürlüğünce ilave bilgi ve belge talep edilebilecek olup, yine lüzumu halinde yerinde inceleme yapılabilecektir.

Motor yağı değişim noktası izin belgesi başvurusu için örnek dilekçelere ulaşmak için TIKLAYINIZ.

*HEMEN OKU: Mobil 1 Center bayilik şartları

 

Yorum yapın