Tostçu Dükkanı Açmak 2024 – Maliyet & Kazançlar

Yalnızca bir ürün üzerine açılan işletmeler günümüzde fazlası ile revaçta görünüyor. İşte bunlardan birisi de tostçu dükkanı açmak. İşin iyi tarafı ise şu ki bu alanda rakibinizin az olması. Az rakip daha az rekabet ve dolayısı ile daha çok kazanç demektir. Yalnızca küçük büfe ve bakkalların yapmış olduğu tostun farklı versiyonlarını yaparak bu sektörde marka olma ihtimaliniz yüksek. Bu alanda motivasyon kaynaklarınız hazır . Mesela gerek sosyal medyada gerekse televizyon programlarında adı geçen Tostçu Erol’un başarı hikayesi düşünüldüğünde sizin de başarılı olmayacağınızın bir garantisi yok. Yalnızca tost üzerine açmayı düşündüğünüz bir dükkanda farklı ürün ve menüler hazırlayarak bu sektöre giriş yapabilirsiniz.

Tostçu Dükkanı Açmak , Tostçu dükkanı maliyetleri

Tostçuluk yapmak pek çok işyeri kurma düşüncesine göre daha uygun şekilde olan sermaye gerektirmektedir.

Tost denildiğinde genellikle akla 3 çeşit tost gelir . Bunlar;

Sucuklu tost, kaşarlı tost ve karışık tost olmaktadır. Yıllardır bu 3 çeşit tost, büfe ve kahvaltı dükkanlarında satışa sunuldu. Ancak şarküteri yönünden zengin olan ülkemizde tostun farklı türlerini deneyenler maalesef pek yok. Misal yumurtalı ,kavurmalı ve pastırmalı, sosis ve salamlı gibi 20’ye yakın tost çeşidi yapabilirsiniz. Yapılışı 10 dakikaya varmayan tostun kar marjına bakacak olursak %100 diyebiliriz.

Tost sektöründe meşhur tostçularından birisi olan Tostçu Gökhan, tostun yalnızca sabah tüketilmeyecek bir gıda olduğunu kabullendirmiştir. Tostçu Gökhan hatta Azerbaycan’da dahi şube açarak büyük başarılar sağlamıştır. Ramazan ayında çorba ile beraber iftar menüsüne dahi tostu dahil ederek satış yapma başarısını göstermiştir. Sizler de yaptığınız işe ehemmiyet vererek, düzenli, disiplinli bir şekilde herkes tarafından beğenilen ve tercih edilen bir tat oluşturmayı planlıyorsanız şundan emin olmalısınız ki çok zorluk çekmeyeceksiniz. Deneme yanılma yöntemleri sayesinde tercih edilen lezzetleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Tostçu Dükkanı Açma Maliyeti 2024

Sıfırdan Tostçu Dükkanı Açma Maliyeti 2024

Tostçu Dükkanı Açmak için öncelikli olarak ne kadar sermayenin gerekli olduğunun bilincinde olarak hareket etmelisiniz. Belirlediğiniz sermaye oranı dükkanın büyüklüğünü ve gelişmişliğini belirleyecektir. Pek çok kimse dükkan açarken tereddütler yüzünden hayallerini gerçekleştiremez. Bu sebeple sıfırdan dükkan açmaktansa öncelikle devir almayı seçebilir. İş yapan bir dükkana bakarak devir almak daha karlı olacaktır. Sıfırdan tostçu dükkanı açma maliyeti ise dükkan içindeki malzemeler vs ortalama 100 – 150 bin lira arasında tutacaktır.

*HEMEN OKU: Pastane Açmak İçin Gerekli Belgeler

Tostçu Dükkanı Nerelere Açılır ?

Tostçu dükkanı açarken konum oldukça önemlidir. Bu tür dükkanlar en çok sanayi bölgelerinde iş yapmaktadır. Özellikle sosyal medyayı kullanarak güzel reklamlar yaptığınız da tüm sanayi esnafı merak edecek ve tost almak için yerinize gelecektir. İlk izlenim çok önemlidir. Tosta farklı lezzetler katarak adınızı duyurmak bu işte oldukça kolaydır. Sadece biraz beyin fırtınası yaparak tostları mükemmel lezzete kavuşturabilirsiniz. Sanayide binlerce iş yeri sahibi, esnaf ve çalışanlar yer alır. Özellikle oto sanayi sitelerinde bu tür tostçu dükkanları çok büyük gelirler elde etmektedirler.

Tostçu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Tostçu Dükkanı Açmak için bazı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu belgelerin eksiksiz bir şekilde  hazırlanıp gerekli mercilere teslim edilmesi gerekir. Bu sayede işlemler daha sağlıklı olacaktır. Tostçu açmak için gerekli belgeler ise şöyle:

  • Dükkan için vergi levhası
  • Ticari sicil ilanı
  • Kira sözleşmesi
  • Tapu fotokopisi
  • Faaliyet evrakı
  • Esnaflar odası kaydı
  • SGK giriş bildirimi
  • Adli sicil kaydı
  • Ruhsat başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 tane vesikalık resim

Bu belgelerin hepsi ikamet ettiğiniz il ya da ilçe belediyesine göre farklılık gösterebilir. Bu sebeple belediyenin ruhsat işleri müdürlüğü bölümüne giderek gerekli belgeler listesini alabilirsiniz.

Tostçu Açmak İçin Ustalık Belgesi Gerekli Mi?

tostçu açmak istiyorum

Tostçuluk yapmak için tabi ki de tecrübeli ve uzman olmak gerekir. Ancak bu sayede usta bir tostçu olabilirsiniz. Günümüzde birçok mesleği yapabilmek için ustalık belgesine ihtiyaç vardır. Ancak tostçu olmak için herhangi bir ustalık belgesine ihtiyaç yoktur. Zaten tostçuluk yapılarak öğrenilen bir meslektir. Ancak tostçuluk yanında farklı yemek türlerinin satışını yapmak isteyenlerin alanında daha uzman olmak için aşçılık ya da aşçı yardımcılığı eğitimleri alarak eğitim sonunda başarılı olunduğu takdirde sertifika adı verilen belgeler de alınabilir.

1 Adet Tost Maliyeti Ne Kadar?

Tostun maliyeti tostta kullanılan malzemeler ile doğru orantılıdır. Yapılan son zamlardan sonra hemen hemen satış fiyatına denk gelmektedir. Bu sayede de hem satıcı zarar ederken hem de alıcı mağdur olabilmektedir. Kavurmalı, sucuklu, kaşarlı veya karışık 1 adet tost maliyeti ortalama 15 – 20 TL arasındadır. Ekmek boyutlarına ve içinde kullanılacak malzemeye göre bir satış oranı belirleyerek bu işten güzel gelirler elde edebilirsiniz.

Tostçu Dükkanı Malzemeleri Neler?

Tostçu dükkanı açmak için bazı malzemeler gereklidir. Bu malzemeler ise şöyledir:

  • Tost makinesi
  • Ürün dolabı
  • Şarküterilerin bulunduğu dolap
  • Mutfak aletleri
  • Vitrin
  • Işıklandırma sistemleri
  • Servis yapmak için malzemeler
  • Müşteriler için gerekli olan masa ve sandalye

Tostçu Dükkanı Kar Oranları

Tost kar oranı %100 den fazla olduğundan dolayı iyi bir kar oranına sahiptir. Günlük olarak 3000 lira ciro yapan bir dükkanın brüt 2000 lira getirisi olacaktır. Bunların arasında dükkan kirası, enerji maliyeti, personel maaşı vb. maliyetleri çıkarıldığında net olarak kar marjı belli olacaktır. Dükkanda tek siz çalışacaksanız kazanacağınız tutar oldukça yüksek seviyelerde olabilir.

*HEMEN OKU: Kadın Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

Yorum yapın